SKOOPI:s medlemsnytt

Här kommer vårt medlemsnytt med den allra senaste informationen om vad som är på gång för er medlemmar i SKOOPI! 

 

ASF Lyfter – projektmedel från ESF rådet beviljat (läs mer i bilagorna)

Under tre hysteriskt intensiva utlysningsveckor arbetade SKOOPI:s styrelse med en ansökan i utlysningen ”Civilsamhället/sociala ekonomin och arbetsmarknadspolitiken”. Projektet syftar till att tydliggöra ASF´s särart och roll inom arbetsmarknadspolitiken, visa hur vårt erbjudande ser ut samt vad som behövs för att vi ska kunna växa och få en större roll. Detta projekt beviljades precis innan julhelgen och ska vara i drift första februari. Då det är så otroligt kort tid från beviljande till start av projektet har vi rekryterat projektledarrollen inom styrelsen. Den är delad i två delar då vår grundtanke är att ingen ska arbeta heltid inom projektet. Projektledarrollen kommer axlas av Lena Lago som har den förändringsledande rollen och den mer administrativa controllerroller kommer att axlas av Pål Nilsson.

Nu behöver vi rekrytera fler medarbetare som kan tänka sig att arbeta tillsammans med oss i styrelsen för att ro detta projekt i land. Vår förhoppning är att kunna rekrytera nedanstående medarbetare från våra medlemsföretag eller organisationer som vi på olika sätt samarbetar med. För vidare beskrivning av tjänsterna se dokumentet rekryteringar ASF lyfter.

Känner du efter att ha läst igenom detta att du är rätt person för någon av tjänsterna så görs

mer information och formulär för ansökan på www.skoopi.coop/projekt. För vissa av tjänsterna är det kort ansökningstid. Läs mer direkt på hemsidan.

 

Certifiering våren 2021 – sök före den 10 februari

Till våren är det dags för kommande omgång av vår populära certifiering. Vi gör plats för ca 20 nya ASF:er. Certifieringen startar den 17 februari och avslutas den 10 maj. Är ni intresserade av att delta? Anmäl er här: https://forms.gle/o65BYuEHpHiCb7WG7

SKOOPI har certifierat 9 st nya certifierade Arbetsintegrerande Sociala Företag. Nu finns det 37 ASF som är certifierade i 17 av landets distrikt – snart finns de i hela landet.

Stort grattis till:

Län                Ort                Företagsnamn, Hemsida

Västmanland Norberg         Dialogkraft AB (svb), www.dialogkraft.se

Västmanland Västerås        Happy Dogs, Happydogsdagis.se

Stockholm     Arlandastad  M29 Cafe, textil och hantverk, www.m29.se

Stockholm     Arlandastad  M29 Fastighetsservice, http://m29.se/fastighetsservice/

Göteborg       Göteborg       Mamas Retro Linné, www.mamasretro.com

Göteborg       Mölndal        Returum, https://vagenut.coop/foretag/returum/

Uppsala         Östervåla       Solrosen Östervåla Harbo AB (svb), Facebook

Göteborg       Göteborg       Vägen ut! Fastighetsservice & Snickeri, www.vagenut.coop

Göteborg       Göteborg       Vägen ut! Lärjeåns Kök & Trädgårdar, vagenut.coop/foretag/larjeans-kok-tradgardar

Alla 37 st certifierade finns på www.skoopi.coop

 

Årsstämma – digital den 29 april

Datum är den 29 april kl 13-16 för årsstämman. På förmiddagen träffas vi för en digital workshop om nuläge och framtid för ASF i Sverige kl 10-12. Mer information kommer.

  

Tipsa valberedningen

Nu är det dags att nominera personer till SKOOPIS styrelse. Vilka i ditt nätverk föreslår du? Nomineringsstopp är den 31 januari. Mejla förslaget till: valberedning@skoopi.coop

med personens namn, telefonnummer och mejladress.

Så här är styrelsen vald:

Ulrica Persson, DialogKraft AB Svb är vald till ordförande 2022.

Ledamöter valda till 2022: An-Cii Hult, ForumSkill, Pål Nilsson, Canville och Bo Hed Unitis. 

Valda till 2021 är Pernilla Svebo Lindgren, Vägen ut! och Lena Lago, Basta. Åke Hedblom, Koopus. Suppleanter till 2021 är Jan Forslund och Karin Gustavsson.

Auktoriserad revisor är Ekonomigruppen AB Patrik Löfving till 2021 samt Joakim Kihlberg, Stickans bokföring och Event till verksamhetsrevisor och suppleant Therese Fornstål, Oden & Freja som revisorsuppleant för verksamhetsrevisorn till 2021.